Нове місцеРесторан Once Upon A Time на Подолі
Борщ із пельменями, хот-дог без сосиски й чебуреки том-ям у перезапуску закладу Rebra & Kotlety
![Ресторан Once Upon A Time на Подолі — Нове місце. The Village Україна](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post-cover/ywExqLjR-Mi9p_KQI0e68w-default.jpg)
Once Upon A Time – це ресторан на вулиці Борисоглібській на Подолі, який запустили на місці закладу Rebra & Kotlety. Партнером ресторану є шеф-кухар Юрій Нікітюк, у меню – авторські позиції з переосмисленням звичних страв. Заклад офіційно відкрили 1 червня.
Фото: Марго Дідіченко для The Village Україна
Концепція
Once Upon A Time – це новий ресторан співзасновників мережі Rebra & Kotlety Кирила Одєгова й Олександри Одєгової. Заклад відкрили в колишньому приміщенні Rebra & Kotlety на вулиці Борисоглібській, новий формат створили із Юрієм Нікітюком у ролі партнера. «Ми запросили Юрія створити нове меню для наших закладів, але врешті запропонували йому долучитися до запуску нового формату в ролі автора меню та співзасновника», – коментує Олександра Одєгова.
Once Upon A Time
Де: місто Київ, вулиця Борисоглібська, 8/13
Коли: 18:00–02:00 (тестовий режим)
Телефон: 097 080 81 69
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/LVGRYp5QLtMiMSqBfquS0w.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/dkiCaPHI9m3oP0-C77yxCA.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/591LMHGk6BJop2moRZSD1w.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/YVaSWa96OpwWpoiBpNWoqw.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/ZdpSwJw7fBWzRzTjZDGtEA.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/11wBGV-BxvNkOSlaN_XAxQ.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/Y9QGkmQoq5vAmt6nWIxTDw.jpg)
Слоган Once Upon A Time – «місце з нестандартною кухнею й атмосферою», назву обрали через типовий початок казок в англомовній традицій. «Це таке казкове підземелля, де можливе неможливе, – пояснює концепцію та вибір назви співвласниця Олександра Одєгова. – Ми працювали в цьому приміщенні протягом тривалого часу й завжди намагалися боротися з тим, що це підвал. Але під час пандемії ми вирішили не сперечатися з цим, а навпаки, підкреслити підвальний простір». Автором ідеї, концепції та дизайну нового закладу стала Олена Колеснікова, а за реалізацію відповідав Влад Гушель. Назву проєкту та айдентику розробила комунікаційна агенція Ogilvy.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/p3Bei7VbE3mYS-_t0AR_ag.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/9rXbIhXLMtWgnqKOmcsZPg.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/s5858Bv9FKNaEDZ5ZgggzA.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/90TzbNl2R1jduM4yr3jOew.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/mjZvFw_7vRqA7HwSVxzPeQ.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/RLx-1tEkMQlOA5I10GJU7w.jpg)
Відкриття Once Upon A Time відбулося 1 червня, упродовж літа заклад працюватиме в тестовому вечірньому режимі, двері відчиняють з 18:00. «Можливо, на вихідних будемо починати трохи раніше, але загалом за літо хочемо відточити всі процеси», – додає Одєгова.
Локація
Once Upon A Time розташований на розі вулиць Борисоглібської та Братської на Подолі. Заклад працює в підвальному приміщенні будівлі кінця 19 століття, у нього чотири окремі зали та близько 120 посадкових місць.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/BDd-g8Nvh6jB6cq3OJh_9w.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/pBwY5YDqixiL9OAMMFqXOQ.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/9oVt36kvRnytdlISIJMjfQ.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/pHA8JnAoNUoifACrY6hktg.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/6LzLEq7AmvPEWuWuZJDybg.jpg)
Найбільша перша зала розрахована на компанії, також у ній облаштували барну стійку, яку називають «найдовшою на Подолі»: «Тут можна зустрічатися з друзями, підсідати одне до одного, ділитися стравами та проводити нетворкінг». Наступна зала розрахована на вечірню посадку та столики на 2–4 людини, також у ній є відокремлений простір для двох, який називають «кімнатою для пікантних прелюдій». Третю залу називають м’якою: м’яким зробили покриття стін і столів, а одну зі стін стилізували під вугілля.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/O488f4flL0MnFG5cZ5o1kA.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/1SicwhBKHZoJpXm60kXM5g.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/bsd0GzYk6s6KNs4pz2tuoQ.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/vNXqzSPQ6xI4B-nkuHCD9A.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/SJJa6N3rKgiQyAXuqvSldQ.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/GPnZtBt3KVLMmFzINOjiwg.jpg)
В інтер’єрі знайшли місце для дерева, на стелі використали декор у вигляді коріння.
Кухня
Співвласники Once Upon A Time називають меню закладу «еклектичним і нестандартним», за мету ставили переосмислення звичних страв. «Ми взяли страви, які всі знають і люблять. Беремо ці знайомі страви, додаємо натхнення нашого шефа й оригінальну подачу», – розповідає Олександра Одєгова.
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/u5RxH-eUQ35CMVZBQygg2A.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/nU_3SqFw3DOcH-6IJqv_4A.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/ESiGRAq6SDmD9qgjNprKGw.jpg)
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/U1_0kQ4Vs6V3kQwEVRIMDg.jpg)
Автор меню Юрій Нікітюк каже, що передусім йому було цікаво обіграти звичні формати страв, також було важливо адаптувати кухню до позицій на компанії, якими можна було б ділитися. «У нас еклектика в концепції й інтер’єрі, так само хотілося погратися з їжею. У меню – лише шість основних позицій, акцент робимо на закуски та фінгер-фуди», – каже Нікітюк, який продовжує виконувати роль шеф-кухаря Wine Love.
З меню:
Борщ із пельменями та кінзою – 135 грн
Бао з анчоусом і ботаргою – 91 грн
Куряче пате із вівсяними коржиками – 161 грн
«Цезар» із куркою – 167 грн
Тартар із копченого лосося на хрусткій картоплі – 268 грн
Том-ям чебуреки – 152 грн
Карбонара – 262 грн
Сатай із яловичини з баклажаном і понзу – 385 грн
Десерт «Шоколад із шоколадом» – 160 грн
![](https://cdn.village.com.ua/the-village.com.ua/post_image-image/zRsyCgO0q1r-kMEk2yv_MA.jpg)
Серед прикладів – борщ із пельменями (135 грн), бургер «Для тих, хто не визначився» із м’ясною й овочевою котлетою (240 грн) і хот-дог, у якому замість сосиски – перець, фарширований моцарелою (181 грн). Ще одна позиція – шніцель, який готують у паніруванні з вівсяними пластівцями та подають із битими огірками (189 гривень). Серед закусок, зі свого боку, солодові пончики з грибним пилом і картопля з норі та пармезаном.
У коктейльній карті – класичні коктейлі від 120 до 180 гривень, також пропонують натуральне вино та міцні напої.
Коментарі
Підписатись