
Ресторан-кондитерська The Cake зі сніданками цілий день на Позняках
The Cake – новий двоповерховий ресторан-кондитерська на лівому березі Києва біля озера «Позняки». У закладі готують сніданки цілий день, пропонують свіжий хліб і випічку, десерти й торти. Це другий заклад у місті, перший The Cake працює в ТРЦ «Арена Сіті» з 2014 року. The Cake на Позняках – одне з відкриттів, на яке ми чекали в Києві восени.
Концепція
Другий The Cake працює в розширеному форматі – окрім десертів і випічки, меню розширили сніданками, пастою, коктейльною картою. Це новий заклад Володимира Володарського (The Burger, Samna, Samna Marbella) й перший на лівому березі.

«З початку повномасштабного вторгнення кількість гостей у центрі зменшилася – менше активність по місту через комендантську, менше іноземців. Тому планували розширитися за межами центральних районів. Відвідуючи партнерів, ми помітили нове приміщення біля озера «Позняки» – відтоді й почали роботи з будівництва нового The Cake, які тривали вісім місяців», – розповідає керівниця Юлія Квітковська.
Локація
The Cake запустили на першому поверсі ЖК «31», що побудований біля променади озера «Позняки». Дизайн розробила Альона Бондар, власниця архітектурного бюро I'm Design.

У ресторані площею 170 квадратні метри два поверхи та 95 посадкових місць. Керівниця пояснила, що в закладі об'єднали два окремі приміщення, і зазначила, що вони свідомо зменшили кількість місць на першому поверсі, щоб збільшити площу кухні. Так вони забезпечили кухарям комфортні умови роботи, оскільки за технологіями в них мінімум заготівель – і страви готуються «з-під ножа».



В інтер’єрі зберегли фірмовий рожевий колір The Cake й доповнили його бетонними світильниками, металевими сходами, цегляними стінами, панорамними вінками. Перший поверх оформили у стилі міського кафе з кондитерською вітриною, другий поверх має більш камерне світло, теракотові стіни й орієнтований на вечірню посадку. Улітку біля закладу відкриють терасу на 75 посадкових місць.




Для дітей у The Cake передбачений стілець для годування й пеленальний столик. Також заклад доступний для маломобільних людей – вхід не має порогу, на першому поверсі облаштована вбиральня. До ресторану також можна з тваринами.
Кухня
Шеф-кухар нового The Cake – Євген Яценко. Він розробив 20 варіантів нових сніданків, які згодом планують запустити й у The Cake на Великій Васильківській. Серед позицій – сирники з кремом на основі ряжанки, кріспі з маком, лохиною й полуницею (265 гривень), яйце «Бенедикт» із томленою яловичиною на круасані (365 гривень) і ліниві вареники з вишнею в трьох текстурах (285 гривень).

В основному меню чотири види супів, закуски, паста власного виробництва й кілька основних страв із м'яса та риби. Пропонують котлету по-київськи з кюлі жовтих томатів (285 гривень), філе сибаса із соусом маринара (495 гривень) і равіолі з томленою яловичиною (290 гривень).


На десертній вітрині мусові та бісквітні кейки, класичні десерти та чизкейки, еклери та 14 видів макаронів. Також чотири види бенто-тортів, які задекорують на замовлення за пів години.


Завжди в наявності чотири види круасанів і кілька видів хліба. Заклади The Cake мають власний кондитерський цех, який забезпечує десертами й випічкою різні заклади міста.



У барній карті – європейські позиції вина, класичні коктейлі в категоріях «солодкі та міцні», сауери й лонги. Також є п'ять позицій безалкогольних коктейлів.


10:00–22:00
Драгоманова, 31-А
+380938990707
@thecake.kyiv
Фото: Сергій Мирошніченко для Віледжа