Журнал Time опублікував щорічний список зі 100 найвпливовіших людей року.

До переліку потрапив очільник ОП Андрій Єрмак у категорії «Лідери», ту ж категорію очолила росіянка Юлія Навальна, а категорію «Діячі мистецтва» – співачка Дуа Ліпа.

У списку п’ять категорій. Кожну з них очолили:

  • «Діячі мистецтва» – британська співачка Дуа Ліпа. Вибір пояснюють значним впливом співачки на сучасну культуру.

 

 

  • «Кумири» – американська співачка, акторка й захисниця прав тварин Тараджі Хенсон. Її назвали «правдивою й автентичною», а також відзначили за те, що вона не боїться відстоювати те, у що вірить.

 

 

  • «Титани» – американський футболіст Патрік Махомес. Зокрема, його відзначили за перемоги в «Суперкубку». Спортсмен Алекс Родрігес вважає, що Махомес вийшов за межі гри у футбол, щоби стати одним із найбільш шанованих спортсменів усіх часів як на полі, так і поза ним.

 

 

  • «Лідери» – громадська діячка Юлія Навальна. Навальну назвали «символом демократичних цінностей», а також відзначили за засудження брехні й жорстокості російського уряду.

 

 

  • «Новатори» – американський підприємець тайванського походження, співзасновник компанії Nvidia Дженсен Хуан. «Сьогодні більшість моделей ШІ: від великих мовних моделей до систем автономного водіння до застосунків у науці й охороні здоровʼя – навчаються на обладнанні Nvidia», – каже засновник Meta Марк Цукерберг.

 

 

Переглянути весь список 100 найвпливовіших людей року можна за посиланням.

   

Американська співачка Тейлор Свіфт стала «Людиною 2023 року» за версією американського журналу Time. Співачка зʼїздила в тур The Eras Tour, який лише за добу заробив 37 мільйонів доларів на попередніх продажах квитків.

Фото: Time