У Харкові перейменували станції метро «Пушкінська» й «Південний вокзал», повідомляє міська рада.

Станція метро «Пушкінська» тепер має назву «Ярослава Мудрого», а «Південний вокзал» – «Вокзальна». Міський голова Ігор Терехов також підписав розпорядження про перейменування понад 300 топонімів, назви яких повʼязані з Росією.

Наприклад, вулицю Менделєєва перейменували на Навчальну, вулиця Осетинська тепер називається вулиця Варсавинською, а вулиця Крилова – Археологів. Також провулок Вологодський перейменували на Англійський, провулок Дагестанський – на Бориславський, а провулок Желябова – на Милосердя.

Переглянути список всіх перейменованих топонімів можна за посиланням.

 

У Харкові станцію метро «Пушкінська» хотіли перейменувати на «Політехнічну», оскільки в цьому районі міста створили перший технічний ЗВО на сході України, який наразі має назву Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут».

У січні міська влада Харкова перейменувала 65 топонімів, зокрема вулиця Пушкінська сталала вулицею Григорія Сковороди. Перейменувати вулицю вирішили після масованого обстрілу міста 23 січня, коли більша частина ракет поцілила саме в центральну вулицю Пушкінську. Усі перейменовані топоніми були пов’язані з Росією і її союзниками.

Фото: Харківська міська рада