Закордонні підрозділи ДП «Документ» відновили видачу паспортів українцям у тестовому режимі.

У сервісі паспорти видаватимуть насамперед «соціально вразливим категоріям громадян», які отримали повторне сповіщення про готовність паспорта для видачі.

Щоб отримати документ, потрібно мати смс-повідомлення про готовність паспорту, яке надіслали після 25 квітня. Також подати документ, що посвідчує особу заявника, зокрема електронний паспорт у застосунку «Дія», і пройти процедуру верифікації та перевірити персональні дані.

 

У квітні Кабінет Міністрів України заборонив пересилати за кордон оформлені паспорти громадянина України й паспорти для виїзду за кордон чоловікам призовного віку. Отримати паспорт громадянина України або для виїзду за кордон чоловікам від 18 до 60 років можна лише в територіальному органі чи територіальному підрозділі ДМС.

У консульствах України призупинили видачу документів чоловікам призовного віку з 23 квітня. Це пояснюють тим, що після ухвалення й підписання оновленого закону про мобілізацію в міністерстві мають оновити деякі норми, а також внести технічні зміни в систему.