В італійській Флоренції місцевим платитимуть за поїздки велосипедом, повідомляє The Mayor.

Місцевим мешканцям, які візьмуть участь у програмі «Крути педалі – Флоренція тебе винагородить», щомісяця нараховуватимуть виплати в розмірі до 30 євро. Автомобілісти, які готові пересісти на велосипед, отримуватимуть більші виплати ніж ті, хто вже ним користується.

Щоб узяти участь, потрібно завантажити застосунок компанії Pin Bike й отримати Bluetooth-пристрій, що підтверджує використання велосипеда, а також кріплення для смартфона на кермо й сигнальні ліхтарі.

Учасники програми можуть створити в застосунку до двох веломаршрутів й отримуватимуть 15 центів за кожен кілометр одного з маршрутів, який проїхали на велосипеді. Крім того, з понеділка по п’ятницю можна отримати пʼять центів на інших маршрутах у межах міста.

Автомобілісти отримуватимуть 20 центів за кожний кілометр. Максимальна сума, яка може бути нарахована, становитиме два євро на день і 30 євро на місяць. Також щомісяця 200 користувачі, які проїхали найбільше кілометрів, брали участь у заходах, опитуваннях тощо, матимуть змогу отримати додаткові призи до 100 євро.

Проєкт стартує 3 червня, у Всесвітній день велосипеда. На заохочувальну ініціативу уряд виділив 1,2 мільйона євро.

 

У квітні Європейський Союз ухвалив декларацію про велотранспорт, спрямовану на розвиток велоіндустрії. У декларації закликають робити безпечнішими велосипедні мережі в містах, створювати зручні місця для паркування, поліпшувати доступність станцій для заряджання електровелосипедів тощо.