У Львові понизили 315 пішохідних переходів за перші місяці 2024 року, повідомляє Львівська міська рада.

Крім того, на локаціях понизили бордюри і встановили тактильну плитку в місцях з’єднання тротуару й дороги, щоб зробити доступними для маломобільних груп населення.

Роботи з пониження також проводять на заїздах у двори й в інших місцях, де відсутні облаштовані переходи. Цьогоріч у Львові планують понизити 927 наземних переходів, а найбільше – у Залізничному районі.

З 2023 року в місті працює моніторингова група, яка вивчає доступність комунальних установ. Зокрема, формує відповідні рекомендації щодо пандуса, поручнів, ширини дверей, інклюзивності вбиральні тощо.

   

За 2023 рік у Львові понизили пішохідні переходи в 1237 місцях. Найбільше робіт виконали в Шевченківському районі міста. Крім того, за рік у Львові облаштували 20 пандусів до житлових будинків, а також 11 підйомників.

За сучасними будівельними нормами, у місцях, де тротуар перетинається з проїзною частиною, бордюри мають бути виведені на один рівень. Але часто норми виконують тільки формально. Редакція The Village Україна розповідала, що робити з одним із найчастіших барʼєрів на вулицях Києва.