Компанія Google не зберігатиме за замовчуванням інформацію про місцеперебування користувачів, повідомляє The Guardian.

Користувачі зможуть переглядати історію своїх поїздок за останні роки завдяки функції «історія місцеперебування». Проте всі дані, які необхідні для роботи цієї функції, зберігатимуть локально на пристроях користувачів, а не на серверах Google.

Користувачі Google Maps отримали повідомлення про те, що вони повинні зберегти свої маршрути до 1 грудня, перш ніж вони будуть видалені. Водночас у застосунку можна створювати резервну копію своїх даних, щоб не втратити їх або синхронізувати між пристроями.

Крім того, компанія скоротила термін зберігання історії розташування. Тепер дані про місцеперебування видалятимуть через три місяці (раніше зберігали півтора року).

Відповідне рішення ухвалили, щоби зменшити обсяг збережених особистих даних користувачів. У компанії наголошують на конфіденційності даних, а також зазначають, що інформація про розташування користувачів не продається стороннім особам.

Раніше Google мала видалити мільярди записів даних, щоб урегулювати колективний судовий позов. Компанію звинувачували в тому, що вона відстежувала активність користувачів, які переглядали сторінки в режимі «інкогніто».

   

У вересні 2023 року стало відомо, що штучний інтелект Bard від Google буде перевіряти факти у своїх відповідях й аналізувати особисті дані користувачів. Це дозволить користувачам імпортувати свої дані з інших продуктів Google за допомогою розширення Bard Extensions.

Обкладинка: Patrick Sison