У YouTube введуть обмеження на відео зі зброєю для неповнолітніх, повідомляє Time.

З 18 червня на платформі видалятимуть відео з активацією зброї. Також через платформу заборонять просування зброї для продажу й блокуватимуть показ забороненого контенту неповнолітнім.

На платформі повністю заборонять публікувати відео, де демонструють набори для переобладнання вогнепальної зброї, магазинів для вогнепальної зброї, де є понад 30 патронів, і «навчальні» відео щодо її використання.

Крім того, прямі трансляції YouTube  щодо використання або перевезення вогнепальної зброї будуть заборонені. У разі порушення цих правил відео користувачів видалятимуть з платформи.

Відповідні зміни запровадили, оскільки нові розроблення, як-от 3D-друкована зброя, стали доступнішими користувачам в останні роки. Також YouTube вимагає від користувачів до 17 років отримати дозвіл батьків перед використанням свого сайту, а облікові записи користувачів до 13 років повʼязані з батьківським обліковим записом.

   

У березні YouTube створив інструмент у Creator Studio, який вимагатиме маркувати реалістичні відео, створені за допомогою штучного інтелекту. Позначка маркування відображатиметься в розширеному описі до відео або на панелі відеопрогравача.