У Вроцлаві відкрили ресторан сучасної кухні «Най» за франшизою з України.

Ресторан відкрили 22-річні українці Марк і Віталій. Вони також виконують ролі керівника й шеф-кухаря закладу.

Співзасновник і бренд-шеф франшизи – Володимир Ярославський. У меню – голубці з креветками, тартар із ферментованою бузиною, зелений гаспачо зі страчателою, ліниві картопляні вареники з грибами й моцарелою, котлета по-київськи. Ярославський каже, що меню адаптоване під українців і під жителів інших країн.

Поки що відбулося лише технічне відкриття закладу, офіційне планують «за певний час». Технічне відкриття роблять, щоб відпрацювати процеси за мінімальної завантаженості залу і щоб не було факапів, пояснює бренд-шеф Володимир Ярославський.

«Усе пройшло краще, ніж ми думали. За 10 хвилин після початку роботи зібралася черга, і не всі, на жаль, змогли потрапити до нас в ці дні», – коментує він. За його словами, серед відвідувачів ресторану 60% українців і 40% поляків.

Ярославський додав, що за франшизою «Най» планують відкрити мінімум 100 ресторанів у 30 містах світу, зокрема й в Україні. Зараз готуються до відкриття в Празі і Нью-Йорку.

   

У березні шеф-кухар Володимир Ярославський оголосив про запуск ресторанів української кухні «Най» у 30 містах світу. Ресторани за кордоном працюватимуть на умовах фрайчанзингу: кожен охочий може відкрити ресторан «Най» у тій країні світу, де він перебуває (окрім РФ і Білорусі), а команда Ярославського буде допомагати й підтримувати розвиток цього бізнесу.

На початку липня стало відомо, що франшизу ресторанів української кухні «Най» запустять в Україні. Спочатку концепція була розрахована лише на іноземні країни, щоб познайомити іноземців з «українською культурою, їжею та ДНК». Для цього планують використовувати світильники, посуд, меблі, декор, форму персоналу українського виробництва. Після анонсу команда почала отримувати заявки від партнерів, які хотіли відкрити ресторан саме в Україні, тому концепт доопрацювали.