У Києві проведуть 13-й фестиваль американського кіно «Незалежність» з 9 по 15 травня. Фестиваль пройде й у Львові («Планета Кіно» у Forum Lviv й America House) й Одесі (America House й інші локації). 

У програмі – ігрові фільми, документальні стрічки й ретроспектива, присвячена сучасним американським режисерам. Уперше в Україні покажуть, зокрема, стрічку «Порцелянова війна» про українських художників-керамістів, які з початком повномасштабного вторгнення РФ вирішили залишитися тут і «боротися із солдатами, на яких вони перетворилися».

Окрім того, у межах документальної програми можна буде переглянути фільм «Jamala. Пісня свободи» за участю співачки і її команди.

ОСНОВНА ІГРОВА ПРОГРАМА

«Минулі життя». Фільм-дворазовий номінант на «Оскар» про друзів, які не бачилися 20 років і тепер розмірковують про долю, кохання й життєві вибори.

«Я бачив тебе уві сні». Комедія на межі горору про життя професора біології, якого мільйони незнайомців починають бачити вві сні.

«Кухня». Тут розповідають про пару мігрантів, стосунки яких розвиваються на кухні манхеттенського закладу The Grill, де вони працюють.

«Усі ґрунтові дороги на смак солоні». Поетичний фільм про життя сільської родини з Міссісіпі і їхній звʼязок з природою й навколишнім світом.

«Доросле життя». Драмеді про дорослішання й зустріч зі страхами, які «здавалося б, залишені в минулому» .

 

Частина ДОКУМЕНТАЛЬНої ПРОГРАМи

«32 Звуки». Фільм про дослідження явища звуку, зокрема «про змогу звуків оминати час, долати кордони й глибинно формувати наше сприйняття навколишнього світу» .

«Маестра». Історія п’ятьох жінок із різних країн, зокрема з України, які беруть участь у єдиному у світі конкурсі для диригенток-аматорів La Maestra, який має спростувати стереотип про «нежіночу» професію.

Стрічка «Ми годуємо людей» розповідає про шеф-кухаря Хосе Андреса й благодійну місію World Central Kitchen, яка забезпечує їжею людей, що постраждали від гуманітарних і кліматичних катастроф. Зокрема, World Central Kitchen годувала біженців на польсько-українському кордоні в перші дні повномасштабного вторгнення й постачала продукти харчування на український фронт.

«Інше тіло» – історія про сучасні діпфейк-технології в порно крізь досвід американської студентки.

«Нове покоління: ґейм-революція». Стрічка про вплив ґейміфікованих сервісів на фінанси й суспільство. 

 

Абонементи на фестиваль можна придбати за посиланням. Для військових цьогоріч вони будуть доступні безкоштовно.

Повну програму фестивалю можна переглянути тут

   

Редакція The Village Україна розповідала про кінопрем’єри, на які ми чекаємо в квітні. Серед них – «Повстання Штатів», найдорожчий блокбастер студії A24; документальний фільм Антона Птушкіна про тварин під час війни; «Я і Фелікс» Ірини Цілик, а також друга частина Rebel Moon від Зака Снайдера й фільм про каскадера з Раяном Ґослінґом. Раніше ми розповідали про фільми березня, а також серіали, на які чекаємо у квітні.