Другий сезон «Дому дракона», «Ведмідь» із Джеремі Алленом Вайтом, нові сезони супергеройських «Хлопаків» і «Ласуна», серіал про прокурора, якого звинувачують у вбивстві з Джейком Джилленголом, а також ще одне розширення всесвіту «Зоряних воєн»: редакція The Village Україна розповідає про серіали, на які ми найбільше чекаємо в червні. Раніше ми також висвітлювали серіали травня та серіали квітня.

«Фестиваль Ренесансу»

Ren Faire

Трейлер документального серіалу «Фестиваль Ренесансу»

Боротьба за трон по-техаськи

Щороку в Техасі проводять «Фестиваль Ренесансу», тож маленьке містечко за 55 кілометрів від Гʼюстона на два місяці перетворюється на поселення 16 століття з двома десятками сцен, костюмованими вечірками й аудиторією в 500 тисяч людей. Утім, засновник фестивалю вирішує йти на пенсію, а в боротьбу за його посаду майже по-середньовічному вступає кілька людей: від гендиректора ярмарку до доглядальниці за слонами. Брати Сафді, які зокрема зняли «Неограновані коштовності» з Адамом Сендлером, спродюсують три епізоди для цього документального серіалу.

Премʼєра: 2 червня

Сезон: 1-й

Хто робить: Ленс Оппенгайм

«Аколіт»

The Acolyte

Трейлер серіалу «Аколіт»

Що було до «Зоряних воєн»

«Аколіт» стане частиною кіновсесвіту «Зоряних воєн» і розповість про події наприкінці епохи розквіту Республіки, за сотню років до подій в основній серії фільмів. Колишній падаван воззʼєднується зі своїм учителем, щоби розкрити серію загадкових убивств джедаїв.

Премʼєра: 4 червня

Сезон: 1-й

Хто робить: Леслі Гедленд («Холостячки»)

У ролях: Амандла Стенберг («Сонна лощина»), Лі Чон Че («Гра в кальмара»), Керрі Енн-Мосс («Матриця»), Дін Чарльз-Чепмен («1917»)

«Гітлер і нацисти: Зло на лаві підсудних»

Hitler and the Nazis: Evil on Trial

Трейлер серіалу «Гітлер і нацисти: Зло на лаві підсудних»

Нюрнберзький процес

Новий документальний фільм від Netflix розкаже про правління Гітлера, Другу світову війну та Нюрнберзький процес, у якому засудили німецьких нацистів за геноцид євреїв, воєнні й інші злочини. «Здається, у світі стали забувати уроки, які ми винесли з того, що зробила нацистська Німеччина», – каже один зі спікерів у трейлері фільму, і з цим важко не погодитись.

Де дивитисяNetflix

Премʼєра: 5 червня

Сезон: 1-й

Хто робить: Джо Берлінгер (серія документальних фільмів «Розмови з убивцею»)

«Ласун»

Sweet Tooth

Трейлер серіалу «Ласун»

Олені-олені

У постапокаліптичному світі починають народжуватися гібриди: напівлюди-напівтварини. Ґас – хлопчик з оленячими рогами й перший із гібридів, який намагається вижити в цьому світі без батьків, а попутно – урятувати світ. Третій та останній сезон серіалу буде «роуд-тріпом, схожим на перший сезон», розповідає шоуранер Джим Мікл: «Це арктична історія з новими захопливими пригодами [...] Ґас побачить бік людства, якого донині не бачив». «Ласун» – це адаптація однойменного коміксу від DC, за яку як продюсер зокрема відповідає Роберт Дауні-молодший.

Де дивитисяNetflix

Премʼєра: 6 червня

Сезон: 3-й

Хто робить: Джим Мікл («Холодно в липні»)

У ролях: Крістіан Конвері («Легіон»), Нонсо Анозі («Рок-н-рольник»)

«Стати Карлом Лагерфельдом»

Becoming Karl Lagerfeld

Лагерфельд до того, як став людиною-брендом

У 1972 році Карл Лагерфельд ще не був усесвітньо відомим дизайнером і людиною-брендом, не носив своєї класичної зачіски й тільки наважувався кинути виклик Ів Сен-Лорану. Серіал проведе вулицями Парижа, Монако й Риму та розкаже, як Лагерфельд став тим, кого тепер знає світ моди.

Премʼєра: 7 червня

Сезон: 1-й

Хто робить: Ізаура Пізані-Феррі («Вампіри»)

У ролях: Даніель Брюль («Алієніст»), Аньєс Жауї («Сімейна атмосфера»), Алекс Лутц («Гі»)

«Квіні»

Queenie

Трейлер серіалу «Квіні»

Історія дорослішання однієї жінки

Квіні – 25-річна британка ямайського походження з півдня Лондона, яка має велику сімʼю, стосунки, у яких настала «пауза», а ще панічні атаки, що почалися після остаточного розставання з хлопцем. Квіні лажає на роботі, веде безладне статеве життя й наважується на терапію, щоб нарешті зрозуміти, у який момент усе пішло не за планом. Серіал продюсує Кендіс Карті-Вільямс – авторка однойменної книжки про Квіні.

Премʼєра: 7 червня

Сезон: 1-й

Хто робить: Кендіс Карті-Вільямс

У ролях: Діонн Браун

«Презумпція невинуватості»

Presumed Innocent

Трейлер серіалу 

То вбив чи ні?

«Я не вбивав її», – доводить персонаж Джейка Джилленгола, який звик це чути з іншого боку правосуддя, у ролі прокурора. Не допомагає врятувати справу й той факт, що він писав жінці понад 30 разів у ніч її загибелі й буквально «сталкерив» її, тож його арештовують і про це врешті-решт дізнається його дружина. Серіал зняли за мотивами однойменної книжки американського письменника Скотта Туроу.

Де дивитисяApple TV+

Премʼєра: 12 червня

Сезон: 1-й

Хто робить: Девід Е. Келлі («Велика маленька брехня»), Джей Джей Абрамс («Зоряний шлях»)

У ролях: Джейк Джилленгол («Донні Дарко»), Рут Негга («Лавінг»), Пітер Сарсгаард («Ціна правди»)

«Мого наступного гостя не треба представляти»

My Next Guest Need No Introduction

Трейлер токшоу «Мого наступного гостя не треба представляти»

У гостях у Девіда Леттермана

Гостями пʼятого сезону токшоу телеведучого Девіда Леттермана стануть Майлі Сайрус і Чарльз Барклі, яких ми все ж представимо: одна з найпопулярніших попспівачок світу й колишній баскетболіст, а тепер коментатор й аналітик на телебаченні.

Де дивитисяNetflix

Премʼєра: 12 червня

Сезон: 5-й

Хто робить: Девід Леттерман

«Бріджертони»

Bridgerton

Трейлер серіалу «Бріджертони»

Секс і британські вельможі

Історію про британських вельмож початку 19 століття й сватання між ними зробили хітом Netflix чи то яскраві костюми, чи то мультикультурний кастинг у дусі «Гамільтона», чи то секс. Новий сезон зосередиться на стосунках між Леді Віслдаун і Коліном Бріджертоном. Це буде друга частина третього сезону «Бріджертонів», перша вийшла в травні.

Де дивитися: Netflix

Премʼєра: 13 червня

Сезон: 3-й, друга частина

Хто робить: Кріс Ван Д’юсен («Скандал»), Шонда Раймс («Анатомія Грей»)

У ролях: Джулія Ендрюс («Мері Поппінс»), Джонатан Бейлі («Джек Раян»)

«Хлопаки»

The Boys

Трейлер серіалу «Хлопаки»

Супергерої проти «Хлопаків»

Біллі Бутчер збирає «Хлопаків» для «останньої місії» напередодні виборів у США, тоді як вулиці заполонили протести за й проти супергероїв. Водночас головна антагоністка нового сезону Вікторія Нойман торує свій шлях до президентського Овального кабінету. «Хлопаки» – серіал, заснований на однойменному коміксі Гарта Енніса та Даріка Робертсона. Він розповідає про загін, що бореться із супергероями, які зарозумілися й почали використовувати суперсили не на добро, а задля власної вигоди.

Де дивитисяAmazon Prime Video

Премʼєра: 13 червня

Сезон: 4-й

Хто робить: Ерік Кріпке («Надприродне»)

У ролях: Карл Урбан («Володар перснів»), Джек Квейд («Голодні ігри»), Ентоні Старр («Банші»)

«Дім дракона»

House of the Dragon

Трейлер серіалу «Дім дракона»

Як приручити драконів

Поки Ейгона Таргарієна коронують у столичній Королівській гавані, принцеса Рейніра Таргарієн отримує свою корону на Драконячому камені. Сюжет зосередиться на «Танку драконів» – війні двох Таргарієнів, які за допомогою драконів хочуть завоювати Залізний трон, тому другий сезон – це сезон повітряних боїв і політичних міжусобиць.

Де дивитися: Megogo

Премʼєра: 16 червня

Сезон: 2-й

Хто робить: Раян Кондал («Колонія»)

У ролях: Метт Сміт («Минулої ночі у Сохо»), Олівія Кук («Звук металу»), Емма Дʼарсі

«Земля жінок»

Land of Women

Кадр із серіалу «Земля жінок»

Тікай!

Жінка, на імʼя Гала, яку зіграла Єва Лонгорія з «Відчайдушних домогосподарок», змушена тікати з Нью-Йорка зі своєю матірʼю та донькою й переховуватися в Іспанії. Чому? Її чоловік утягнув сімʼю у фінансові махінації та «зник», тож тепер злочинці шукають його дружину. Журналістка й письменниця Сандра Барнеда, за книжкою якої знімають драмеді «Земля жінок», також долучилася до команди сценаристів серіалу.

Де дивитисяApple TV+

Премʼєра: 26 червня

Сезон: 1-й

Хто робить: Рамон Кампос

У ролях: Єва Лонгорія («Відчайдушні домогосподарки»)

«Ведмідь»

The Bear

Трейлер серіалу «Ведмідь»

«Ведмідь» повертається зі сплячки

Молодий шеф-кухар Кармі працював у ресторанах високої кухні, але вирішив повернутися в Чикаго й працювати в сімейному закладі із сендвічами, який запустив його покійний брат. У третьому сезоні ресторан нарешті відчинить свої двері, але не обійдеться без казусів. Так, посеред першого тизеру Сідні скаже, що «ця кухня не функціонує». «Ведмедя», який отримав «Еммі» у 2023 році, зразу продовжили на четвертий сезон, який почали знімати паралельно з третім.

Де дивитисяApple TV+, Sweet.TV

Премʼєра: 27 червня

Сезон: 3-й

Хто робить: Крістофер Сторер («Рамі»), Джоанна Кало («Кінь БоДжек»)

У ролях: Джеремі Аллен Вайт («Залізний кіготь»), Айо Едебірі, Кріс Вітаскі, Джон Бернтал («Каратель»)

«Моя леді Джейн»

My Lady Jane

Трейлер серіалу «Моя леді Джейн»

Діва не в біді

«Моя леді Джейн» переосмислює історію леді Джейн Ґрей, якій за державну зраду відтяли голову в 16-му столітті. У цьому комедійному серіалі леді Джейн жива, а англійський король Едвард – чорношкірий. Принцеса тікає із замку, бо не хоче одружуватися з тим, кого вибрала корона, й зустрічає в таверні свого майбутнього чоловіка – лорда Ґілдфорда Дадлі. Серіал створили на основі однойменної комедійно-фантастичної книжки.

Де дивитисяAmazon Prime Video

Премʼєра: 27 червня

Сезон: 1-й

Хто робить: Джемма Берджес, Мередіт Ґлінн

У ролях: Емілі Бадер, Едвард Блюмель («Вбиваючи Єву»)

«Суперген»

Supacell

Трейлер серіалу «Суперген»

Супергерої серед нас

«Суперген» розповідає історію пʼятьох чорношкірих друзів із Південного Лондона, які отримують суперсили. Лідер групи, на імʼя Майкл, бачить смерть своєї дружини, тому місія хлопців – захистити її, а ще – не дати поганцям скористатися їхньою силою. Серіал спродюсує британський репер, продюсер і режисер Rapman, який починав свою карʼєру в кіно з YouTube-трилогії Shiro’s Story.

Де дивитисяNetflix

Премʼєра: 27 червня

Сезон: 1-й

Хто робить: Ендрю Онвуболу (Rapman)

У ролях: Тосін Коул («Боб Марлі: Одне кохання»), Едді Марсан («Шерлок Холмс»)