
Ранні сніданки в Києві: де поснідати до початку робочого дня
Сезонні позиції зі спаржею, свіжа випічка та страви з яєць: Віледж розповідає, у яких київських закладах можна взяти сніданок із 7:00–8:00.
Cafe Marko


Час для сніданків у кафе – із 7:30 до 13:00. Серед ранкових пропозицій: оладки з моркви та пастернаку (280 гривень), скрембл із креветкою на тості з крем-сиром (320 гривень), зелений сніданок-боул із хумусом і лососем гравлакс (420 гривень). Також можна самостійно обрати складові сніданку: яйця в різних способах приготування, випічку, овочі, м’ясні та рибні додатки.
Кафе розташоване в готелі Sophia Hotel біля Софійської площі. Його назва пов'язана з українською письменницею Марко Вовчок, яка жила в Києві.
Де: вулиця Софіївська, 19
Години роботи закладу: 7:30–22:00
«Марія»


Сніданки готують із 8:00 до 13:00. Можна замовити французький омлет із цукіні (285 гривень), печені млинці з жульєном (315 гривень), деруни з яйцем і червоною ікрою (325 гривень), шакшука з лабне (315 гривень). Також із 8:30 доступна випічка від Leilia Bakery.
Кафе відкрили Сашко Боровський («Дилетант», «Дублер»), Лейла Туваклієва (Leilia Bakery) та Павло Полторакін («Мінус перший», Yellow Place).
Де: вулиця Павлівська, 26/41
Години роботи закладу: 8:00–21:00
«Завертайло»


Сніданки тут доступні з 8:00 до 12:00. Пропонують омлет зі страчателлою, грибами, цикорієм і соусом чімічурі (395 гривень), фірмову сосиску зі скремблом і беконом (345 гривень), цільну грибну вівсянку з курячою домашньою шинкою і яєчнею (325 гривень) і круасан із ростбіфом і томатним айолі (275 гривень).
Кафе-пекарня має дві локації в Києві: на Подолі та біля Софії Київської.
Де: вулиця Межигірська, 7; вулиця Володимирська, 24-А
Години роботи закладу: 8:00–22:00
«Спельта»


Сніданки можна замовити 8:00 до 13:00. З фірмових позицій можна обрати френч-тост у яєчному клярі з цукровою скоринкою (477 гривень), спаржу «в подільському стилі» з котлетами та соусом беарнез (522 гривні), томатну вівсянку зі страчателлою (355 гривень) і мелт із кімчі та крем-сиром (499 гривень).
Це бістро-пекарня на Подолі від шефів Іллі Сьоміна й Ольги Гринчук. Хліб випікають на відкритій кухні в багатофункціональній печі на першому поверсі закладу.
Де: вулиця Ярославська, 21
Години роботи закладу: 8:00–20:00 (неділя-четвер), 8:00–21:30 (п'ятниця-субота)
Smartass Kitchen & Bar


Серед сніданків, що пропонують із 8:00 до 12:00: тост-гриль із броколі, сиром і лососем гравлакс (420 гривень), мелт-омлет із курячою шинкою, моцарелою та томатним джемом (395 гривень), а також сирники з фініковою карамеллю, грецьким йогуртом і горіхами (295 гривень).
Ресторан працює в однойменному спортивному комплексі на Жилянській. У меню роблять акцент на здорове харчування та збалансовані страви.
Де: вулиця Жилянська, 41-А
Години роботи закладу: 8:00–20:00 (понеділок-п'ятниця), 9:00–18:00 (субота-неділя)
«Улюблений дядя»


У будні дні можна взяти сніданки з 8:00 до 12:00, у вихідні – з 9:00 до 13:00. Серед ранкових пропозицій – скрембл із сезонними грибами (430 гривень), вівсянка з аспарагусом (330 гривень), сирники із заварним кремом і смородиновим кюлі (355 гривень) і піти з лососем і скремблом (545 гривень).
Це ресторан зі стравами близькосхідних кухонь від мережі First Line Group ресторатора Дмитра Запорожця. Бренд-шефом є Володимир Ташаєв.
Де: вулиця Паньківська, 20
Години роботи закладу: пн-пт 08:00–22:00 (понеділок-п’ятниця), 9:00–22:00 (субота-неділя)
Shalom


Це сучасне двоповерхове ізраїльське кафе біля «Арсенальної» від ресторатора Алекса Купера, де сніданки готують із 8:00 до 12:00.
Фірмовими позиціями називають шакшуку та каші. Можна замовити шакшуку з кебабом (340 гривень) і зелену злакову кашу з креветками (435 гривень). Новинки в ранковому меню – грибний омлет (295 гривень), мелт із тунцем (395 гривень), вівсяна каша з карамелізованим бананом і халвою (285 гривень).
Де: вулиця Мазепи Івана, 5-А
Години роботи закладу: 8:00–23:00
Еспресо-бар «Без Дверей»


Кав'ярня третьої хвилі на вулиці Січових Стрільців, яка починає роботу о 7:00 ранку. З цього часу тут готують сніданки впродовж цілого дня. Пропонують омлет пуляр із хамоном (340 гривень), гречаний млинець із карамелізованим бананом (340 гривень), панкейки із заварним кремом (300 гривень), деруни з куркою та грибами (270 гривень) і солоні сирники з копченим сулугуні (310 гривень).
Де: вулиця Січових Стрільців, 10
Години роботи закладу: 7:00–22:00 (понеділок-п'ятниця), 8:00–22:00 (субота- неділя)
Idealist Coffee


Це кав’ярня біля Золотих воріт, де сніданки готують із 8:00 й упродовж усього дня. Серед позицій: скрембл із мортаделою, халумі й домашнім хлібом (335 гривень), круасан із лососем і трюфельним майонезом (495 гривень), яйця Бенедикт із ковбасками та сирним соусом (297 гривень), солодка каша із семи злаків, лимонним курдом і чорницею (269 гривень).
Де: вулиця Ярославів Вал, 15
Години роботи закладу: 8:00–21:30
«Звіринецька»


У кафе біля Ботанічного саду імені Гришка подають сніданки від One Love Coffee. Упродовж цілого дня можна взяти такі страви: деруни з лососем (309 гривень), яйця Бенедикт із беконом (279 гривень), сирна вівсянка з беконом (289 гривень), а також фірмовий «Бастіонний» сніданок із дерунами, мюнхенськими ковбасками та сиром чедер (325 гривень).
Де: вулиця Бастіонна, 10
Години роботи закладу: 7:30–21:00