Віледж розповідає, у яких закладах можна спробувати страви із сезонних осінніх продуктів – від гарбузового супу до десертів з інжиром.

Milk Bar

Заклади Milk Bar на Шота Руставелі, у просторі Kyiv Food Market і в ЦУМі пропонують не лише солодощі, а й повноцінне меню. Серед осінніх сезонних страв – гарбузовий суп із кокосовим молоком (210 гривень), ньокі в гарбузовому соусі із сиром брі (365 гривень), салат із гарбузом і прошуто (350 гривень), качана каша з гарбузом і страчателою (255 гривень). 

З напоїв – какао з пряним гарбузовим сиропом (175 гривень) і кавовий напій із молочно-гарбузовим киселем і гарбузовими вершками (165 гривень).

Шота Руставелі, 16; Князів Острозьких, 8; Хрещатик, 38

 @milkbarkyiv

Odesa

У ресторані Odesa пропонують авторське бачення локальної української та європейської кухонь від шефа Ігоря Крамаренка. Попри назву, заклад – скоріше не про одеський колорит, а радше місце із сімейною історією родини рестораторок із Rose Family. Меню фокусується на локальних і сезонних продуктах.

З інжиром у ресторані готують запечений брі в філо з кюлі з малини та журавлини (565 гривень) і салат із качиною грудкою (530 гривень). Серед осінніх страв також салат із лабне та трьома видами помідорів (375 гривень) та овочевий крем-суп із томатів пілатті, моркви, імбиру з корицею (260 гривень).

 Велика Васильківська, 114   11:00–22:00   @odesarest

«Автостанція»

Заклад на Подолі від Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна (Mimosa Brooklyn Pizza, Fish and Pussycat, Romantica, «Чайка») оновили ранкове сезонними стравами. З’явився сендвіч із гливами та трюфельним айолі (330 гривень) і сніданок з інжиром, шпинатом і фундуком (295 гривень). В основному меню – салат з інжиром, який подають на чорному йогурті зі свиним шпеком і цибулею конфі (320 гривень). А на десерт – тертий пиріг зі сливою та білим шоколадом (260 гривень).

 Нижній Вал, 15-А   10:00–22:00   @avtostantsia.pizza

Smartass Kitchen & Bar

Ресторан із концепцією смарт-їжі, який є частиною однойменного спортивного хабу. Тут готують збалансовану й корисну їжу, не використовуючи доданий цукор та рафіновані продукти.

Сезонні страви готують із гарбузом – це гарбузово-бататові оладки з яйцем пашот і соусом ромеско (385 гривень), гарбузова вафля з креветкою та яйцем пашот (460 гривень), гарбузовий суп із кнеллю з крем-сиру та солоною гранолою (280 гривень). Також гарбуз поєднали з імбиром у лате (160 гривень).

 Жилянська, 41-А   8:00–20:00, вихідні 9:00–18:00  

 @smartass_kitchenandbar

Сafe Charlotte

Міське кафе-бістро Сafe Charlotte з атмосферою у французькому стилі розташоване недалеко від Павлівського садка. Тут діє меню сніданків із відкриття й до опівдня, є свіжа випічка й устриці.

У сезонному меню три страви – салат із печеного гарбуза й медовими волоськими горішками (255 гривень), гарбузовий крем-суп із креветками та апельсиновою цедрою (225 гривень) і ризотто з гарбузовим пюре та беконом під пармезановим снігом (375 гривень).

 Олександра Кониського, 55   10:00–22:00   @charlotte.kyiv

Under Wonder

Ресторан італійської кухні Under Wonder працює біля площі Українських Героїв із 2009 року. У меню представлені сніданки, класичні антипасті, домашня паста та ризотто й кілька класичних десертів.

У стравах із сезонного меню використали кілька продуктів, тож готують карпачо з інжиру із сиром страчатела (380 гривень), стейк із глив із бататовим пюре (395 гривень), смажене курча з пюре із гарбуза, морквою та броколі (322 гривні).

 Велика Васильківська, 21   09:00–23:00   @underwonder.kyiv

Osteria Pantagruel

Osteria Pantagruel стала першим закладом «Ресторанів Гусовських», яку відкрили в 1995 році біля Золотих Воріт. Зараз ресторан є одним із найстаріших італійських закладів столиці. Остерія спеціалізується на класичній італійській кухні з акцентом на домашній пасті та широкій винній карті.

У меню від шефа представлені страви з гарбуза та з інжиру, зокрема, мікс салат з інжиром, капріно та кедровими горіхами (439 гривень), паста каппеллетті з гарбузом, шавлією та пармезаном (359 гривень), гарбузовий крем-суп із грінкою із сиром таледжіо (269 гривень).

 Лисенка, 1   будні 11:00–22:30, вихідні 12:00–22:30  

 @osteriapantagruelkyiv

Tisto

Бістро Tisto працює на розі вулиць Ярославська й Костянтинівська з лютого 2023 року. У закладі готують хліб і випічку, сніданки, сендвічі та пасту.

В осінньому меню є карпачо з гарбуза з хамоном (397 гривень), філе міньйон із гарбуза з лисичками та ростбіфом (349 гривень), гарбузовий крем-суп із копченими вершками та крихтою хамону (327 гривень).

 Костянтинівська, 23   9:00–21:00 (четвер-субота до 22:00)  

 @tisto.kyiv

Moon Rabbits Local

Гастрономічне бістро Moon Rabbits Local розташоване в районі станції метро «Либідська». У меню поєднують сучасну локальну українську кухню та японські страви. У закладі розповідають, що використовують до 95% фермерських і сезонних локальних продуктів.

З сезонних позицій готують гарбузовий салат із баликом телячим та овечою бринзою (255 гривень), гарбузові оладки з вишневим соусом і сметаною (255 гривень) і гарбузовий крем-суп (265 гривень).

 Велика Васильківська, 136   будні 9:00–22:00, вихідні 10:00–22:00  

 @moon.rabbits.local

Sho

Двоповерховий ресторан SHO площею 1200 м² працює на вулиці Мечникова з 2018 року. Заклад спеціалізується на сучасній українській кухні та готує традиційні регіональні страви з використанням фермерських продуктів. З гарбузом цього сезону готують крем-суп із додаванням лисичок і трюфельної олії (295 гривень).

 Мечникова, 18   10:00–22:00   @sho.kyiv