Ресторан Matisse розташований на 15 поверсі CityHotel, тож його атмосферу завжди доповнював панорамний краєвид на історичний центр Києва. А ще – середземноморська кухня та класичні поєднання смаків. Нині Matisse змінює смаковий вектор – вони прагнуть стати амбасадорами України і її кухні не лише для постійних гостей, а й для всіх містян.

У новому меню Matisse зібрали локальні українські продукти від Полісся до Чорного моря та переосмислили їх у нових неочікуваних поєднаннях.

The Village Україна разом із Matisse розповідають, чому ресторан середземноморської кухні звернувся до українських смаків, які страви зʼявилися в меню і як їх продегустувати всі й одразу.

Чому Matisse оновили меню?

Панорамний ресторан Matisse завжди був взірцем класичного fine dining. Протягом 12 років команда залишалася вірною середземноморській кухні, але цьогоріч вона доповнила меню українськими сезонними смаками.

«Сьогодні ми вважаємо, що амбасадором України має бути кожен бізнес, особливо ресторан у центрі міста з панорамою на серце столиці. Ми вирішили, що наші страви повинні стати візитною карткою української гастрономії не тільки для постійних гостей готелю, а і для всіх містян», – кажуть у команді Matisse.

Хто розробив новий концепт страв?

Автор оновленого концепту меню – Василь Фисюк, володар нагороди «Золотий шеф-кухар 2023», переможець Bocuse D’Or Ukraine та багатьох міжнародних премій. Шеф має дивовижний досвід роботи в різних містах України, країнах Близького Сходу та Європи, а також стажування в найкращих ресторанах країн Балтії (White Guide Nordic і Michelin Guide).

Разом із командою він створив меню «A La Carte», яке є справжнім маніфестом сезонним локальним продуктам.

Як смакують нові страви?


Василь Фисюк

шеф-кухар ресторану Matisse


 У новому меню ми зібрали все гастрономічне розмаїття України: обрали найкращі продукти від Полісся до Чорного моря та розкрили їхній потенціал зовсім по-новому.

Основа меню «A La Carte» – багатотекстурність і неординарність. Наприклад, «Топінамбур у трьох текстурах» – це історія про те, як ми взяли «земляну грушу», вирощену на українських полях, і перетворили її на страву, що повністю зруйнувала стереотипи про продукт. Унікальний солодкувато-горіховий смак коренеплоду в трьох текстурах гармонійно злився з багатогранним трюфелем, ніжним крем-чізом із фермерського сиру та насиченим квасовим унагі 

Три текстури топінамбура з крем-сиром, трюфелем та унагі з квасу

Ціна – 355 гривень

Малиновий буряк зі страчателою, з кремом авокадо-яблуко, доповнений фундуком і лісовими ягодами

Ціна – 345 гривень

Качина грудка з рагу із лисичок та кукурудзи, з кремом з селери та чорним часником

Ціна – 495 гривень

Як спробувати відразу все меню?

Щоби познайомитись із філософією оновленого концепту «A La Carte», варто спробувати дегустаційне сет-меню на двох. Це гастрономічна історія з восьми курсів, що відкриють нові смаки та текстури сезонних органічних продуктів, створених за технологіями ресторанів Michelin.

«Кожен курс – це окрема історія, оповідання через смаки, аромати та текстури інгредієнтів з основного меню», – кажуть у команді Matisse.

Вартість сет-меню на двох: 2800 гривень

Food-pairing меню від сомельє з винної кімнати Matisse: 1200 гривень

Де: вулиця Богдана Хмельницького, 56а (15 поверх Cityhotel)

Коли:

ПН-ПТ 7:30–23:00

СБ-НД 8:00–23:00

Бронювання: 067 408 38 38 або Instagram

Ознайомитися з меню Matisse

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ