Ресторан української кухні Mriya в Лондоні запустив шеф-кухар Юрій Ковриженко
Ресторан української кухні Mriya запустив у Лондоні шеф-кухар Юрій Ковриженко.
Заклад відкрив свої двері для відвідувачів 31 серпня. Працює він у форматі нео-бістро з високою кухнею, але тут «відсутні пафос і «важкий люкс» в інтер’єрі й сервісі».
Команда ресторану складається з українців, які вимушені були переїхати за кордон.
«Ми бачили й розуміли, що українцям у Лондоні необхідна робота, вони хочуть працювати й бути корисними. Але навіть очікувати не могли, що буде такий ажіотаж. За перші два дні після публікації оголошень про працевлаштування ми отримали понад 200 повідомлень, дзвінків і листів з резюме», – розповідає співзасновниця Mriya Ольга Цибитовська.
Заклад розрахований на 60 гостей. Дизайн розробляло українське дизайн-бюро Replus Bureau. «Спеціально для ресторану з України до Лондона привезли вироби сучасних українських промислових дизайнерів, предмети мистецтва, а також автентичні сторічні меблі й декор із майстерні архітектурного порятунку Restare. Так комод ХІХ століття, знайдений свого часу в закинутому будинку у місті Львів, потрапив до столиці Об’єднаного королівства. Тепер це дровер офіціанта», – підкреслюють засновники.
Меню Mriya складається з 24 страв. Це страви української традиційної кухні, а також авторські страви шефа Юрія Ковриженка. Серед них – борщ, котлета по-київськи й соління.
Також у меню є салат «вінегрет» з раковими шийками, кнеля з судака на моркв’яному пюре з раковим біском, крученики з чорносливом, кабачкові оладки зі страчателою, голубці у квітках цукіні, качина грудка з яблучним тартом і вишневим соусом, медовик і маковий торт.
Цей матеріал підготували за підтримки наших читачів
Головний редактор The Village Україна Ярослав Друзюк поспілкувався з шеф-кухарем і співзасновником Mriya й розпитав його про гастрономічну дипломатію й українську кухню для аудиторії Великої Британії. Читайте велике інтерв’ю тут.
Читайте «Нормальні новини» в телеграмі
Коментарі
Підписатись