O’Cake – нова кондитерська зі спешелті-кавою та великим вибором тортів. Заклад почав роботу в тестовому режимі на Подолі в комплексі Saga City Space, проєкт якого розробило архітектурне бюро Drozdov & Partners. O’Cake – одне з відкриттів, на яке ми чекали в Києві з літа.

Концепція

Команда називає O’Cake «десертною кавʼярнею третьої хвилі». Власник мережі Валерій Пращук (ростерія LongShot, ресторан «Теревені») запустив перший заклад у Вінниці у 2016 році. O’Cake на Подолі вже шостий заклад мережі та перший у Києві. 

«З початком повномасштабного вторгнення ми розглядали ідею виходу на європейський ринок. Однак у процесі обговорень зрозуміли, що спочатку треба масштабуватись в Україні. І обрали для цього Київ», – розповідає керівниця київського O’Cake Ангеліна Стасюк.

Локація

Кондитерську запустили на вулиці Петра Сагайдачного на Подолі. Заклад займає два поверхи в багатофункціональному комплексі Saga City Space, який розробило архітектурне бюро Drozdov & Partners. Будинок зведений в історичному ареалі Києва та зоні охорони пам'яток історії й архітектури в межах заповідника «Стародавній Київ». 

«Нам сподобався цікавий фасад і те, що це нова будівля в історичному центрі. У ній багато простору, високі стелі, гарні фасади та панорамні вікна. Зазвичай ми відкриємо заклади за кілька місяців, у випадку з київською локацією роботи тривали пів року», – зазначають у команді.  

Інтерʼєр у стилі mid-century modern [стиль, що зародився в період 1945–1969 років і вирізняється чистими лініями, геометричними формами та мінімалізмом в оформленні] розробила британська студія Ebba.  

«Ми знайомі з проєктами цього бюро, вони автори дизайнів лондонської мережі Watch House. Нам сподобався мінімалізм у їхніх інтер'єрних рішеннях. Дизайнери працювали дистанційно, проте їм вдалося передати наш задум – ми вирішили поєднати фірмові кольори та десертну концепцію з мінімалізмом і зберегти звичний для українського ринку затишок у подібних закладах», – пояснює керівниця. 

На двох поверхах кондитерської розмістили 60 посадкових місць, загальна площа закладу близько 300 квадратних метрів. Також є ще мінус перший, де розташоване кондитерське виробництво – усі три поверхи поєднані між собою. На першому поверсі велика кондитерська вітрина та посадкова мінізона, основна посадка на другому поверсі. 

Одну зі стін на першому поверсі закладу планують оформити роботою київського художника-мураліста Володимира Манжоса – WaOne Interesni Kazki. Митець уперше зробить свою роботу в техніці азулежу. Це мистецтво розпису керамічних плиток за принципом майоліки, що передбачає нанесення зображення на цинкову поливу, додавання глазурі та подальший випал. 

Кухня

У кондитерській готують три десятки видів тортів за класичним та авторським рецептами. Є як класичний медівник і «Наполеон», так і авторські торт-рулет «Фісташка-апельсин» та японський шифоновий торт. Серед десертів – печиво, мафіни, тістечка шу, гранола, вафельні трубочки. Також є чотири види кішів із солоною начинкою й три види сендвічів із чіабати.

Каву готують на зерні з власної ростерії Longshot Roasters, що розташована у Вінниці. Пропонують фільтр, сезонні напої, натуральні чаї, смузі.

 7:30–22:15 (будні), 9:00–22:15 (вихідні)

 Петра Сагайдачного, 18

  @ocakekyiv

 Фото: Сергій Мирошніченко для Віледжа