У Сумах міська рада створила тимчасову контрольну комісію, яка розробить правила розміщення й вигляду МАФів, каже депутат міської ради Вадим Акпєров.

До роботи залучать фахівців міськради, які займаються питаннями архітектури. Зараз створення МАФів не має уніфікованої норми, і вони «розфарбовані в різні кольори й псують вигляд історичного центру міста». «Через хаотичність МАФів ми можемо взагалі втратити обличчя міста», – зазначає Акпєров.

Планують розробити єдиний дизайн торгових точок і визначити місця, де їх можна розміщувати. Спершу зроблять проєкт для центру міста, його хочуть показати місцевим за кілька місяців. Після створення проєкту загальні правила для МАФів мають затвердити на сесії міської ради.

 

У Києві оновлять норми розміщення МАФів. Регулюватимуть також розміщення станцій зарядження електромобілів, платіжних пристроїв, автоматів із продажу товарів, вендингових автоматів і поштоматів. Чинні договори не поновлюватимуть, а нові укладатимуть з підприємцями на пʼять–десять років.