Зізнавайтеся, відчували хоч раз, що ваше життя суцільний хаос? Здається, що планування в такій ситуації найкраще рішення, однак і воно часто не допомагає, адже планувати життя – не просто створити список справ, щоби про них не забути. Якісне планування – це спосіб краще зрозуміти себе, розвинути самодисципліну та зменшити рівень стресу.

Щоби ви змогли нарешті організувати своє життя, команда Flexy Planner створила не просто щоденник, а персональний кишеньковий коуч, який допоможе пізнати себе, розібратися з життєвими цілями та зрештою спланувати шлях їхнього досягнення.

The Village Україна разом із Flexy Planner розповідають, чому ваше планування може бути неефективним і як його покращити.

1 помилка

Ви плануєте хаотично

Ви не розумієте, для чого це робите і як виконання завдань допоможе досягти цілей. Так, день повністю завантажений, але задоволення від відчутного поступу не з’являється.

Як виправити

Проаналізуйте своє життя методом саморефлексії. Виділіть час, коли зможете побути наодинці, щоб у тиші та спокої усвідомити, чого дійсно прагнете:

  • сформулюйте особисті пріоритети
  • пропишіть цілі в різних сферах життя
  • на основі цілей із поправкою на обставини сплануйте тиждень
  • заповнюйте день, враховуючи основні тижневі завдання та ваш поточний стан

Flexy Planner містить пʼять розділів, перший присвячений саморефлексії та способам зробити цей процес результативним. Завдяки йому ви складете список бажаних цілей та обовʼязкових ритуалів, які допоможуть їх досягнути.

2 помилка

Ваші плани стосуються лише роботи

Ваш список справ на день містить лише робочі завдання, і попри багато справ, ви відчуваєте, ніби життя проходить повз.

Як виправити

Плануйте час на власні проєкти, улюблені ритуали, хобі, відпочинок із сім’єю та зустрічі з друзями. Не зациклюйтеся лише на роботі й достатку: ставте цілі, орієнтовані на саморозвиток, підтримання здоров’я, стосунки та духовне пізнання. Щоби життя було наповненим і щасливим, варто розвиватися в різних сферах.

Прагнення бути гіперпродуктивним і нехтування своїми потребами швидко призведе до вигорання. Як розпізнати та подолати власну токсичну продуктивність Flexy Planner розповідають у себе в Instagram

3 помилка

Ваш розпорядок дня негнучкий

Ви розписуєте день похвилинно та завантажуєте себе безліччю завдань, але зовнішні обставини чи погане самопочуття часто ламають плани. Так зʼявляється розгубленість і зневіра у власних силах.

Як виправити

Навчіться оцінювати складність і тривалість завдань і правильно розставляти пріоритети. Плануйте кількість справ, які ви в змозі виконати за день, і залишайте резервний час для незапланованих ситуацій.

Прив’язуйте до часу лише ті завдання, які дійсно цього вимагають: ритуали, зустрічі, тренування, відвідування подій чи заходів. Увесь інший час завантажуйте в потоці, орієнтуючись на внутрішній стан і пріоритети на день.

Щоби точно виконати найважливіше, визначте пріоритетну справу дня та два додаткові важливі завдання. Решта планів – рекомендовані до виконання, але все ж опціональні.

Розділ «Плануй» у Flexy Planner допоможе перетворити цілі в чіткий і реалістичний план, а також підкаже, як розставити пріоритети та зрозуміти, у що насамперед варто інвестувати час.

4 помилка

Ви орієнтуєтеся на розпорядок дня успішних людей

Ви прокидаєтеся о 6 ранку, тому що цього вчать мотиваційні книги, але чомусь замість успіху отримуєте постійну втому.

Як виправити

У кожної людини свої циркадні ритми. Це циклічні коливання інтенсивності фізіологічних процесів, залежні від зміни дня й ночі. Проаналізуйте, коли відчуваєте максимальну кількість енергії, й саме на ці години плануйте найскладніші справи.

Звіряйте поточні завдання зі своїми силами. Якщо їх бракує – просто робіть менше. Не порівнюйте себе з іншими, а тримайте в голові орієнтир на власні цілі й об’єктивно оцінюйте свої досягнення.

Якщо перший розділ Flexy Planner про розуміння себе, то другий – «Змінюйся» – допоможе втілити нові звички та жити, не озираючись на інших. Ви отримаєте мотивацію діяти та не здаватися на шляху до кращої версії себе.

5 помилка

Ви не аналізуєте свій день

Ви машинально ставили галочки навпроти виконаних завдань і зрештою втратили сенс і не відчуваєте радості.

Як виправити

Щовечора підбивайте підсумки дня: що встигли зробити, які завдання далися легко, а які забрали невиправдано багато часу, що усвідомили і як почувалися протягом дня, які ваші дії зробили день успішним, а головне – за що ви можете себе похвалити.

Аналіз не лише допоможе планувати ефективніше, а й надасть вашим діям позитивне підкріплення. Так мозок навчиться отримувати задоволення від докладених зусиль, а це додаткова мотивація невпинно рухатися до своїх цілей.

Щоби планування було цікавим та ефективним, у Flexy Planner додали розділ «Втілюй», який розбили на дві частини: день і тиждень. Окрім будування планів, вони допомагають проаналізувати свій досвід і врахувати висновки в майбутньому.

Покрокова інструкція із самотрансформації

Flexy Planner – це багатофункціональний адаптивний щоденник, що допомагає краще зрозуміти своє Я та відповідно до цього організувати життя. Він складається з пʼятьох розділів:

«Рефлексуй»

покаже 17 практик для самоаналізу та визначення чітких намірів на життя.

«Змінюйся»

допоможе сформувати нову ідентичність шляхом виховання в собі нових звичок.

«Плануй»

підкаже, як поставити, спланувати та зробити декомпозицію цілей, розбивши їх на етапи та завдання.

«Втілюй»

допоможе з мотивацією, плануванням дня й тижня та щоденним самоаналізом.

«Нотуй»

це місце в крапочку для вашої творчості та записів.

Огляд планера

Наповнення планера – це ексклюзивні авторські знання, що допоможуть структурувати думки, активувати ресурсний стан і мотивують до змін.

Огляд внутрішнього наповнення Flexy Planner. Дивитися зі звуком

Flexy Planner доступний у кількох кольорах: помаранчевий, жовтий, чорний, бірюзовий, зелений і фіолетовий. Замовити його можна на сайті. А щоби дізнатися ще більше корисних лайфхаків про особисту гармонію й самоорганізацію, підписуйтеся на Instagram бренда.

Замовити Flexy Planner

МАТЕРІАЛ ПІДГОТОВЛЕНО ЗА ПІДТРИМКИ