Бренд українського етнічного одягу Etnodim відкрив перший шоурум у Львові, на вулиці Івана Федорова, 4. Простір розташований неподалік Домініканського собору.

Кожен матеріал і фактура в новому магазині Etnodim є тлом для вишиваних виробів, пояснюють у команді. Зокрема, стіни нагадують хату-мазанку, стільці-пуфики – баранців з полонини, а тканина на примірочних схожа на домоткане полотно, розповідає архітекторка простору Ія Турабелідзе в коментарі The VIillage Україна. 

«Усе це переграні образи, але треба все робити дуже тонко, бо немає мети зробити мертвий історизм, і це не музей», – каже архітекторка.

За її словами, стіл тут зробили з притаманного для міста пісковику, а також зберегли оригінальні балки й візерунок вікон. Окрім того, магазин обіцяють зробити доступним для людей з інвалідністю – тут облаштують мобільний пандус.

   

Коли

10:00–19:00 (будні)
11:00–19:00 (вихідні)

Де

вулиця Івана Федорова, 4

 

   

16 травня – Усесвітній день вишиванки, тому ми попросили персональну стилістку Олю Шкіль підготувати ідеї для стилізації вишиванки й знахідки в українських брендах на різний бюджет.