Друга локація пекарні Octo Bakery відкрилася в центрі на Володимирській. Заклад працює у форматі повноцінного кафе з кавою й випічкою, планують додати сніданки-конструктори. Це одне з відкриттів, на яке ми чекали в Києві влітку. 

Концепція

Octo Bakery – проєкт співзасновників кафе Blur Coffee, комплексу Octo Tower і раменних Whai Thai Толіка Старіковського, Єгора Коновалова й Жені Білоусова. 

«Виробничий цех пекарні Octo відкрився чотири роки тому на Лук’янівці й із того часу наша випічка щоранку на вітринах багатьох кав’ярень міста. Півтора року тому біля пекарні з’явилася невелика кав’ярня із зеленою терасою. Проте в тому районі нам не вистачає молоді, тож ми вирішили особисто привезти нашу випічку до центру», – розповідає Єгор Коновалов.

Локація

Кав’ярню Octo Bakery запустили на першому поверсі п’ятиповерхового будинку, зведеному в 1950-му році в стилі сталінського ампіру. Першочергове призначення будівлі – гуртожиток гірничодобувного технікуму. Від 2010 року будинок віднесли до переліку пам'яток архітектури та містобудування. 

Заклад зайняв приміщення, у якому раніше була частина бару «Квіткова мафія». Інтерʼєром і розробкою нових страв займалися Женя Білоусов й Толік Стариковський. «У березні нам повідомили, що звільняється частина приміщення, де був бар. З першого травня ми почали ремонт і за півтора місяця відкрилися. Частково простір хочемо допрацювати – поставити ще стелаж, додати зелені та накрити літню терасу, бо це дуже сонячна сторона».

На двох поверхах кав’ярні розташовані 26 посадкових місць. Літня тераса розрахована мінімум на 15 гостей. «Приміщення невелике, тому було завдання максимально раціонально використати наявні квадратні метри й компактно розташовувати робочі та гостьові зони», – пояснює співвласник.

Випічка та кава

Щоранку до Octo Bakery на Володимирську привозять випічку з пекарні на Лук’янівці. Асортимент складається з різних популярних позицій пекарні: круасани, равлики, паштейші, крафіни, тістечка шу, «Наполеон», чизкейки, даніші. Перелік позицій оновлюють щодня.

 Круасан класичний

 85 гривень

 Круасан мигдалевий

 160 гривень

 Круасан фісташка

 180 гривень

 Наполеон

 155 гривень

 Чизкейк баскський

 170 гривень

 Лимонад кокосовий

 110 гривень

 Матча тонік

 130 гривень

 Холодний лате

 90 гривень

У планах – допікати круасани безпосередньо в кав’ярні, а також готувати сніданки-конструктори. У меню акцентуватимуть на легких і зрозумілих щоденних стравах, проводитимуть тематичні попапи.

З напоїв пропонують класичну й альтернативну каву на зерні від Mad Heads Coffee Roasters, холодні напої, матча, какао, лимонади.

Де: Володимирська, 69

Коли: 8:00–20:00

Instagram  

Фото: Сергій Мирошніченко для Віледжа