Китайська кухня від Міші Кацуріна, паста-бар від Артема Яценка, сьома та найбільша пекарня-кондитерська SHOco., раменна та японське кафе, ламбік-бар на території !FESTrepublic і кав’ярня в мистецькій галереї Zag. Віледж розповідає про ресторани, кав’ярні та бари, які відкрили у Львові влітку.

Ресторани й кафе

Ресторан «Китайський привіт» на Миколи Вороного

Перший заклад мережі «Привіт» Міши Кацуріна у Львові почав роботу 13 липня. У меню кілька десятків страв китайської кухні, а в залі – традиційний для інтер’єру «Привітів» величезний кіт. Через три дні після початку роботи ресторан закрили через отруєння, але на початку серпня він знову відновив роботу.

 Миколи Вороного, 3   12:00–22:30   Instagram

Паста-бар Spiro на Стрийській

Проєкт створив ресторатор і винороб Артем Яценко («Міф», Enko Winery) в партнерстві із засновником компанії Impero Group Андрієм Гнатишаком. У меню паста з локального борошна та бурата власного виробництва, піца на заквасці із сирами від місцевих крафтових виробників. В інтер’єрі використали закарпатську виноградну лозу та старі винні діжки з Бессарабії.

 Стрийська, 200а   11:00–22:30   Instagram

Ресторан Vesta на Лесі Українки

Це ресторан, присвячений римській богині Весті, яка символізує вогонь. Усі страви тут готують на відкритому грилі та в печі на дровах. В інтер'єрі ресторану є винна шафа на два поверхи та таємна шафа з книжками, яка насправді є входом до вбиральні. Заклад почав роботу на колишній локації піцерії Kazzka

 Лесі Українки, 33   11:00–23:00   Instagram

Раменна Koji на Угорській

Дизайн закладу мінімалістичний із плюшевими іграшками в шибарі. На стіні закладу є напис «Сьорбай. Дихай. Будь», присвячений естетиці смакування раменом і підтримці. Над дизайном працював митець і мистецтвознавець Влодко Костирко. У меню чотири види рамена, фо бо, том ям, онігірі й азійські закуски.

 Угорська, 14   12:00–22:00   Instagram

Ресторан «Ахалі» на Стрийській

Це третій заклад мережі ресторанів грузинської кухні «Ахалі» в місті. Засновники – Володимир та Оксана Каплуни й Руслан Світлик («Айда»). Інтер’єр розробила студія дизайну й архітектури Globarch group. У декорі використали елементи ручної роботи, мальований килим на стіні, а також велику кількість сухоцвітів. У ресторані облаштували дитячу зону та створили окрему залу для бенкетів.

 Стрийська, 45Д   12:00–22:00 (у п'ятницю та суботу до 23:00)  

 Instagram

Кафе «Ліло» на Краківській

Заклад відкрили замість «Креветки», яку позиціювали як кафе вихідного дня з «їжею винятково для багатіїв». Заснував «Ліло» Василь Козьма (Mobz). Разом із Сергієм Ткачуком він працював над попереднім проєктом «Креветка», а «Ліло» Козьма розвиває вже самостійно з інвесторами. Бренд-шеф закладу – Денис Щербина, він створив меню разом з українським кухарем Юрієм Кошиком («Дуже висока кухня», «Пані Фріда»). У закладі готують комфорт-фуд і кілька позицій із меню «Креветки».

 Краківська, 1   10:00–22:00   Instagram

Ресторан Atelier 19 біля площі Ринок

В оновленому ресторані італійської кухні змінили інтер’єр і меню з акцентом на хендмейд-пасту й розробили нові подачі піци на дровах. Проєкт реалізував Андрій Чмир – співзасновник алкогольного бренду Spicer, співвласник гастробару «Вуйко Сем» і бістро «Кафе-Кухня». Atelier 19 став його третім рестораном у Львові.

 Староєврейська, 19   12:00–23:00   Instagram

Ресторан рослинної їжі Organica

Заклад відкрили на першому поверсі апарт-комплексу Smart House. Organica спеціалізується на рослинній, вегетаріанській і веганській кухні. Концепція закладу базується на принципах здорового харчування. У ресторані зазначають, що використовують лише свіжі органічні інгредієнти. У меню є сирники з тофу, крем-супи, спрінг-роли, плов із соєю та стейк із гриба ерінга.

 вулиця Шевченка, 73а   09:00–22:00   Instagram

Кафе Tomoshibi на Лесі Українки

Кафе з японською кухнею Tomoshibi в історичному центрі Львова відкрили Такеру й Еріка Хаяма. Назва закладу в перекладі з японської означає «світло вогню». Інтер’єр власники розробляли разом із другом Шо. Надали перевагу світлим кольорам, що відповідають перекладу назви. У меню чотири види рамену, три види карі, онігірі, пельмені гьодзе.

 Лесі Українки, 21   12:00–21:00   Instagram

Кафе Puffy Pancakes у проїзді Крива Липа

Ідея мінікафе належить Володимиру Гнатюку, співзасновнику й виконавчому директору мережі міських кафе 1708 Pizza di Napoli та Salatino. У меню позиції японських панкейків розділені на солодкі «кейки» та солоні «сандо» варіації. Посадкових місць у кафе лише три, у теплу пору встановлено п’ять столиків на вулиці. Формат орієнтований на стритфуд, планують доставку.

 проїзд Крива Липа, 9   12:00–22:00   Instagram

Кафе «Перетин» у ЖК «Семицвіт»

Заснувала кафе Роксолана Федькович, яка понад дев’ять років працювала програмісткою. У стравах орієнтуються на «здорове харчування» – тут можна спробувати класичні низькокалорійні десерти без цукру, лактози, глютену чи яєць.

 вулиця Шевченка, 60   9:00–21:00   Instagram

   

Кав’ярні та кондитерські

Кав’ярня в шоурумі Tsvite Teren на площі Коліївщини

Український бренд кераміки й прикрас ручної роботи Tsvite Teren відкрив шоурум в одному з її найстаріших будинків, зведеному наприкінці 18 століття. Меню кав’ярні розробив Костянтин Стрельніков – співзасновник loumi Coffee, чемпіон «Бариста 2018/2025» та переможець Barista League 2019. Окрім класики та спешелті-кави, готують фірмові напої з тереном.

 площа Коліївщини, 1   10:00–20:00   Instagram

Пекарня-кондитерська SHOco. на Січових Стрільців

Заклад відкрили в прибутковому будинку графа Карницького, який збудували ще 1846 року. Це сьомий заклад мережі Романа та Софії Шуптар (LaLuce, Daily Dose, Zwin, Citadel – Gastro Boutique Hotel), Євгена й Ірини Сушко. Серед десертів – круасани, равлики, крафіни, еклери, тарти, макарони, мусові тістечка, торти.

 Січових Стрільців, 2   8:00–21:00   Instagram

Кав’ярня «Спектр» на Друкарській

Заклад почав працювати в тестовому режимі 30 серпня. Офіційне відкриття попередньо запланували на другу половину вересня. У кав’ярні готують на зерні від Loumi та CafeBoutique, а також на ексклюзивному зерні від іноземних обсмажників (наразі можна випити Nomad і Man vs Machine, очікують на «Гейшу» з Болівії від Coffee Collective та Колумбію від Dark Arts зі смаком желейних ведмедиків). Меню розробила Таня Кошулинська з Blur Coffee.

 Друкарська, 10   9:00–21:00   Instagram

Кондитерська-бар «Момент» у БЦ «Таурус»

Другий заклад від власників мережі пабів «Добрий друг», що поєднує формати коктейльного бару та кондитерської. Кондитерська-бар відкрилася на колишні локації ресторану Faber у бізнес-центрі «Таурус». До 16:00 готують сніданки, основне меню діє з 12:00. Серед десертів – еклери, мусові тістечка, чизкейки.

 Антоновича, 112а   8:00–23:00   Instagram

Кав’ярня-кондитерська BI & BI Bakery на Левандівці

У закладі готують сніданки, страви європейської кухні, солодку випічку та десерти. Окремо діє дитяче та банкетне меню. У кав’ярні облаштована дитячі ігрова зона з мінікухнею. Щобудня з 12:00 до 15:00 діють можна замовити лазанью чи пасту «Карбонара» з американо за фіксованою ціною 209 гривень.

 Повітряна, 78   10:00–22:00   Instagram

Кав’ярня Zag cafe Dessee в мистецькій галереї

Проєкт виріс із виробництва солодкого Dessee, яке спеціалізується на тортах, кенді-барах і десертах для приватних подій і великих івентів. У закладі 34 посадкові місця. Він розташований на одному поверсі з виставковим простором, що дає змогу під час кавування роздивлятися оригінали картин.

 Шота Руставелі, 7   10:00–19:00 (вівторок-неділя)   Instagram

   

Бари

Коктейльний бар Back Door Bar на площі Ринок

Спікізі-бар в естетиці класичного мистецтва запустили на мінус першому поверсі. Вхід до закладу через дзеркало на стіні, яке треба знайти у приміщенні стритарт-кафе «Митці». У барі три зони, контактна барна стійка та картини на стінах.

 площа Ринок, 25   18:00–23:00 (середа-неділя)   Instagram

Ламбік-бар «Правда» на території !FESTrepublic

Тап-рум розташований у підвальному приміщенні на території !FESTrepublic одразу поруч із пивоварнею. Площа бару – 140 квадратних метрів, розрахованих на 70 посадкових місць. На пивних кранах представлені «ламбіки» – спеціальні сорти пива, дозрівання яких у бочках можна спостерігати просто в барі. Постійно в наявності шість видів пива, зараз дозріває 130 бочок.

 Старознесенська, 24-26  13:00–22:00   Instagram

Паб «Добрий Друг» на площі Ринок

Двоповерховий паб у центрі міста став шостим у мережі пивних закладів Львова. У меню – широкий вибір розливного та пляшкового пива від українських та іноземних виробників. До пива пропонують закуски, зокрема снеки, м'ясні страви та бургери.

 площа Ринок, 38   12:00–23:00   Instagram