Новий заклад японської кухні GO japanese cuisine почне роботу наприкінці жовтня на вулиці Обсерваторній.

Це проєкт від власників кафе Hanh й бару OKHO. Фішкою закладу називають традиційні японські страви, приготовані на відкритому вогні.

У меню – «японська база адаптована під локальні продукти». Шеф-кухар GO japanese cuisine – Антон Григорук (Provisiia, Chef’s Tables, Bursa Kyiv, TCP Pizza). Серед позицій, які можна спробувати: рамени, ґодза й інші традиційні страви, також є власні десерти, а щодня після 16:00 готуватимуть якіторі (японські шашлички).

Барне меню розробив Данило Балюк (Hanh Cafe, ОКНО, Косатка, к41). У карті – саке та міцний японський алкоголь, локальне крафтове пиво на крані та безалкогольні позиції.

Сам заклад умовно поділили на дві частини: відкрита кухня поєднується із залою, де є великий стіл і стільниці. В інтер’єрі поєднали кілька відтінків дерева, клітчастий джапаністичний текстиль, метал і тепле освітлення. Над об’єктом працювало українське архітектурне бюро AKZ Architectura.

Для GO також спеціально виготовили посуд за ескізами артдира. Це керамічні тарілки, піали, глеки, прибори різного об’єму й оздоблення.

Де: вул. Обсерваторна, 5

Instagram: @go_japanese_cuisine

   

Ми також писали у жовтні про міське кафе та бар Oishi Ba біля площі Українських Героїв, двоповерховий ресторан-кондитерську The Cake на лівому березі Києва біля озера «Позняки», ресторан зі стравами української та кримськотатарської кухонь «Яш» біля площі Українських Героїв, ресторан Romantica на Прорізній і кафе-пекарню «Франик» на Русанівці.

Фото й обкладинка: Сергій Мирошніченко для Віледжа