Шеф та ресторатор Ілля Сьомін («Спельта», Pie Spot, Tin Tin) повідомив про оновлення концепції шефського бістро «Спельта» на Золотих воротах. Заклад відкрили у травні 2025 року, а у оновленому форматі запустили 3 жовтня (локація не працювала чотири дні).

«Ми вирішили додати більше страв з подільської «Спельти», бо зрозуміли, що наші гості за ці роки звикли до певних смакових поєднань. Також ми оновили меню вечерь і зробили його більш цілісним та зрозумілим для всіх. Ми хочемо, щоб «Спельта» на Золотих була такою ж затишною і смачною, як подільська», – пояснює Ілля Сьомін у коментарі Віледжу.

Шефом обох закладів є Дмитро Миколаєнко. В меню з’явились «Неанглійський сніданок 3.0» (455 гривень), «Корн біф сендвіч Амінь» (577 гривень), котлетки по-подільські (577 гривень), хешбраун з лососем та авокадо (655 гривень)

У закладі зберегли формат трьох сервісів впродовж дня: ранковий зі сніданками з 9:00 до 13:00, післяобідній із 13:00 до 16:30 й вечірній з «сетом дня» від шефа з 17:00 до 19:30.

Де: Велика Житомирська, 27

Коли: 9:00–20:00 (субота–неділя до 21:00)

Instagram @spelta.zoloti

   

Раніше ми розповідали про відкриття серпнялипнячервня, а також про дванадцять закладів, на відкриття яких ми чекаємо цієї осені в Києві.

фото та обкладинка: Сергій Мирошніченко для Віледжа; надані закладом для Віледжа