
14 закладів, які відкрили в Києві в жовтні
«Десертна кав'ярня третьої хвилі» на Сагайдачного, міське кафе з меню від мішленівського шеф-кухаря Джефрі Велла, японські страви з відкритого вогню на Обсерваторній і (майже) безалкогольний бар у просторі «Рейтарська Circle»: зібрали заклади, які відкрили в Києві в жовтні.
Ресторан-кондитерська The Cake зі сніданками цілий день на Позняках


Двоповерховий ресторан-кондитерська на лівому березі Києва відкрили біля озера «Позняки». Це другий заклад у місті, перший The Cake працює в ТРЦ «Арена Сіті» з 2014 року.
Новий The Cake працює в розширеному форматі – окрім десертів і випічки, меню розширили сніданками, пастою, коктейльною картою. Це новий заклад Володимира Володарського (The Burger, Samna, Samna Marbella), а також перший на лівому березі.
Драгоманова, 31-А
10:00–22:00
@thecake.kyiv
Кафе Oishi Ba на Великій Васильківській


Міське кафе й бар почало роботу в тестовому режимі біля площі Українських Героїв. Меню розробив мішленівський шеф-кухар та інвестор Джефрі Велла, який спеціалізується на середземноморській кухні з локальних і сезонних продуктів. Концепція закладу натхненна японською філософією вабі-сабі [естетична концепція, що цінує красу в недосконалості, простоті та плині часу].
Велика Васильківська, 23
8:00–22:00 будні, 9:00–22:00 вихідні
@oishi_ba_kyiv
«Десертна кав'ярня третьої хвилі» O’Cake на Сагайдачного


Кондитерська зі спешелті-кавою та великим вибором тортів почала роботу в тестовому режимі на Подолі. Заклад розташований у комплексі Saga City Space, проєкт якого розробило архітектурне бюро Drozdov & Partners.
Власник мережі Валерій Пращук (ростерія LongShot, ресторан «Теревені») запустив перший заклад у Вінниці у 2016 році. O’Cake на Подолі – уже шостий заклад мережі та перший у Києві.
Петра Сагайдачного, 18
7:30–22:15 (будні), 9:00–22:15 (вихідні)
@ocakekyiv
Японська кухня в GO japanese cuisine на Обсерваторній


Це проєкт від власників кафе Hanh й бару «Oкно», який у тестовому режимі запустили в центрі. Шеф-кухар – Антон Григорук (Provisiia, Chef’s Tables, Bursa Kyiv, T.C Pizza). Фішкою закладу називають традиційні японські страви, приготовані на відкритому вогні. Над інтер'єром працювало українське архітектурне бюро AKZ Architectura.
Обсерваторна, 5
12:00–21:00
@go_japanese_cuisine
Азійська кухня в Nomi на Новопечерських Липках


Ресторан зі стравами азійської кухні почав роботу в ЖК «Новопечерські Липки». Бренд-шеф – Олександр Громлюк, що представив у меню азійські супи, різні варіації рису та локшини. У ресторані широка винна карта з європейськими позиціями.
Андрія Верхогляда, 7
10:00–22:00
@nomi_restaurant
Французьке бістро Luna et Claire на Осокорках


Заклад почав роботу на території ЖК «Славутич 2.0» на Осокорках. Заклад заснували Сергій Волощук та Олексій Дмитрієв (Bernardazzi, Lili Bistro). Шеф-кухар Ілона Скринник, яка зібрала в меню сніданки, винні закуски, десерти. Це другий заклад мережі – ще одне бістро працює в ЖК «Комфорт Таун» (раніше називалося «Крем Кафе»).
Зарічна, 6, корпус 1
9:00–22:00
@luna.claire.bistrot
Локальне кафе «Хоумі» на Зарічній


Заклад зі сніданками та «хоумі»-піцою відкрили в ЖК «Зарічний» на Осокорках. Меню розробив бренд-шеф Олександр Губін. Готують, зокрема, салати, ньокі, сендвічі та кіші.
Зарічна, 1-Б
9:00–21:30
@xoymi.zarichnyi
Чайний бар YaBao в Octo Tower


Заклад запустили на третьому поверсі комплексу Octo Tower. Власниця закладу – психологиня Ксенія Бобиль. Пропонують церемоніальні китайські чаї й українські ферментовані трави, щоб пити проливами в чайній традиції Китаю.
Мечникова, 5
11:00–21:00
@yabao_octo
Бар «Рій» із медовими коктейлями на Подолі


Заклад трансформувався з франшизи медових барів «Сікера» – у меню залишили питні меди й додали нову коктейльну карту від Іллі Трубіцина. Власниця – Тетяна Коваль, засновниця мережі кафе та ресторанів у лікарнях Foodie Space, а також співзасновниця кав’ярні «Кавовий дім London».
Верхній Вал, 20
16:00–23:00 (четвер-п’ятниця), 14:00–23:00 (субота-неділя)
@rii.bar.podil
Паб The Gentlemen Pub на Січових Стрільців


Паб у британському стилі запустили на розі Січових Стрільців і Вознесенського узвозу. Це новий заклад Павла Онуфріка, автора проєктів Passenger, Capo di Monte та By Italy. У закладі понад 15 видів розливного та крафтового пива.
Січових Стрільців, 11
11:00–22:00
@thegentlemen.pub
Бар без меню Em на Тарасівській

Бар із трьома залами почав роботу на перетині вулиць Тарасівської й Саксаганського. Шеф-бармен – Михайло Міщенко («Маніфест», VinVin, Milano Torino Vermuteria). У барі немає меню, усі коктейлі «народжуються у спілкуванні з барменом». На коктейлі діє фіксована ціна 373 гривні.
Тарасівська, 18
четвер-неділя з 18:00
@e.m.bar
Оновлений Sansara Bar на «Театральній»


Коктейльний бар перезапустили на вулиці Богдана Хмельницького. Sansara Bar належить до групи ресторанів Food Slang, серед яких – Elevato, Idillio, Kimchi BBQ та Street Kim і Kim Click. Шеф-бармен закладу – Руслан Латіфов. Концепція бару та коктейлів побудована на основі буддійської філософії.
Богдана Хмельницького, 9-А
18:00–23:00 (п’ятниця-неділя)
Бар «Мо» у просторі «Рейтарська Circle»


На мінус першому поверсі у просторі «Рейтарська Circle» запустили слако- та безалкогольний бар «Мо». Це монопроєкт із безалкогольними та слабоалкогольними коктейлями й легким вином. Засновник проєкту – ресторатор Віталій Кононикін, власник бару Twins та азійського закладу Koi у Дніпрі.
Рейтарська, 15-А
12:00–22:00 (п'ятниця й субота до 23:00)
Кав'ярня Seaters у просторі «Рейтарська Circle»

Поруч із баром «Мо» ресторатор Віталій Кононикін запустив також першу кав'ярню майбутньої мережі Seaters. Використовують зерно власної обсмажки (наразі є два види зерна для напоїв на основі еспресо та фільтру), невдовзі додадуть декаф. Майбутні кав’ярні планують на Хрещатику та Бесарабці.
Рейтарська, 15-А
9:00–21:00
@seaters.coffee