«Десертна кав'ярня третьої хвилі» на Сагайдачного, міське кафе з меню від мішленівського шеф-кухаря Джефрі Велла, японські страви з відкритого вогню на Обсерваторній і (майже) безалкогольний бар у просторі «Рейтарська Circle»: зібрали заклади, які відкрили в Києві в жовтні.

Ресторан-кондитерська The Cake зі сніданками цілий день на Позняках

Двоповерховий ресторан-кондитерська на лівому березі Києва відкрили біля озера «Позняки». Це другий заклад у місті, перший The Cake працює в ТРЦ «Арена Сіті» з 2014 року.  

Новий The Cake працює в розширеному форматі – окрім десертів і випічки, меню розширили сніданками, пастою, коктейльною картою. Це новий заклад Володимира Володарського (The Burger, Samna, Samna Marbella), а також перший на лівому березі.

 Драгоманова, 31-А  10:00–22:00  @thecake.kyiv

Кафе Oishi Ba на Великій Васильківській

Міське кафе й бар почало роботу в тестовому режимі біля площі Українських Героїв. Меню розробив мішленівський шеф-кухар та інвестор Джефрі Велла, який спеціалізується на середземноморській кухні з локальних і сезонних продуктів. Концепція закладу натхненна японською філософією вабі-сабі [естетична концепція, що цінує красу в недосконалості, простоті та плині часу].

 Велика Васильківська, 23  8:00–22:00 будні, 9:00–22:00 вихідні  @oishi_ba_kyiv

«Десертна кав'ярня третьої хвилі» O’Cake на Сагайдачного

Кондитерська зі спешелті-кавою та великим вибором тортів почала роботу в тестовому режимі на Подолі. Заклад розташований у комплексі Saga City Space, проєкт якого розробило архітектурне бюро Drozdov & Partners. 

Власник мережі Валерій Пращук (ростерія LongShot, ресторан «Теревені») запустив перший заклад у Вінниці у 2016 році. O’Cake на Подолі – уже шостий заклад мережі та перший у Києві. 

 Петра Сагайдачного, 18  7:30–22:15 (будні), 9:00–22:15 (вихідні)  @ocakekyiv

Японська кухня в GO japanese cuisine на Обсерваторній

Це проєкт від власників кафе Hanh й бару «Oкно», який у тестовому режимі запустили в центрі. Шеф-кухар – Антон Григорук (Provisiia, Chef’s Tables, Bursa Kyiv, T.C Pizza). Фішкою закладу називають традиційні японські страви, приготовані на відкритому вогні. Над інтер'єром працювало українське архітектурне бюро AKZ Architectura.

 Обсерваторна, 5  12:00–21:00  @go_japanese_cuisine

Азійська кухня в Nomi на Новопечерських Липках

Ресторан зі стравами азійської кухні почав роботу в ЖК «Новопечерські Липки». Бренд-шеф – Олександр Громлюк, що представив у меню азійські супи, різні варіації рису та локшини. У ресторані широка винна карта з європейськими позиціями.

 Андрія Верхогляда, 7  10:00–22:00  @nomi_restaurant

Французьке бістро Luna et Claire на Осокорках

Заклад почав роботу на території ЖК «Славутич 2.0» на Осокорках. Заклад заснували Сергій Волощук та Олексій Дмитрієв (Bernardazzi, Lili Bistro). Шеф-кухар Ілона Скринник, яка зібрала в меню сніданки, винні закуски, десерти. Це другий заклад мережі – ще одне бістро працює в ЖК «Комфорт Таун» (раніше називалося «Крем Кафе»).

  Зарічна, 6, корпус 1   9:00–22:00  @luna.claire.bistrot

Локальне кафе «Хоумі» на Зарічній

Заклад зі сніданками та «хоумі»-піцою відкрили в ЖК «Зарічний» на Осокорках. Меню розробив бренд-шеф Олександр Губін. Готують, зокрема, салати, ньокі, сендвічі та кіші. 

  Зарічна, 1-Б   9:00–21:30  @xoymi.zarichnyi

Чайний бар YaBao в Octo Tower

Заклад запустили на третьому поверсі комплексу Octo Tower. Власниця закладу – психологиня Ксенія Бобиль. Пропонують церемоніальні китайські чаї й українські ферментовані трави, щоб пити проливами в чайній традиції Китаю.

   Мечникова, 5  11:00–21:00  @yabao_octo

Бар «Рій» із медовими коктейлями на Подолі

Заклад трансформувався з франшизи медових барів «Сікера» – у меню залишили питні меди й додали нову коктейльну карту від Іллі Трубіцина. Власниця – Тетяна Коваль, засновниця мережі кафе та ресторанів у лікарнях Foodie Space, а також співзасновниця кав’ярні «Кавовий дім London».

 Верхній Вал, 20  16:00–23:00 (четвер-п’ятниця), 14:00–23:00 (субота-неділя)  @rii.bar.podil

Паб The Gentlemen Pub на Січових Стрільців

Паб у британському стилі запустили на розі Січових Стрільців і Вознесенського узвозу. Це новий заклад Павла Онуфріка, автора проєктів Passenger, Capo di Monte та By Italy. У закладі понад 15 видів розливного та крафтового пива.

 Січових Стрільців, 11  11:00–22:00  @thegentlemen.pub

Бар без меню Em на Тарасівській

Бар із трьома залами почав роботу на перетині вулиць Тарасівської й Саксаганського. Шеф-бармен – Михайло Міщенко («Маніфест», VinVin, Milano Torino Vermuteria). У барі немає меню, усі коктейлі «народжуються у спілкуванні з барменом». На коктейлі діє фіксована ціна 373 гривні.

  Тарасівська, 18  четвер-неділя з 18:00  @e.m.bar

Оновлений Sansara Bar на «Театральній»

Коктейльний бар перезапустили на вулиці Богдана Хмельницького. Sansara Bar належить до групи ресторанів Food Slang, серед яких – Elevato, Idillio, Kimchi BBQ та Street Kim і Kim Click. Шеф-бармен закладу – Руслан Латіфов. Концепція бару та коктейлів побудована на основі буддійської філософії.

 Богдана Хмельницького, 9-А  18:00–23:00 (п’ятниця-неділя)

  @sansarabar

Бар «Мо» у просторі «Рейтарська Circle»

На мінус першому поверсі у просторі «Рейтарська Circle» запустили слако- та безалкогольний бар «Мо». Це монопроєкт із безалкогольними та слабоалкогольними коктейлями й легким вином. Засновник проєкту – ресторатор Віталій Кононикін, власник бару Twins та азійського закладу Koi у Дніпрі.

 Рейтарська, 15-А  12:00–22:00 (п'ятниця й субота до 23:00) 

@mo.kyiv

Кав'ярня Seaters у просторі «Рейтарська Circle»

Поруч із баром «Мо» ресторатор Віталій Кононикін запустив також першу кав'ярню майбутньої мережі Seaters. Використовують зерно власної обсмажки (наразі є два види зерна для напоїв на основі еспресо та фільтру), невдовзі додадуть декаф. Майбутні кав’ярні планують на Хрещатику та Бесарабці.

  Рейтарська, 15-А  9:00–21:00  @seaters.coffee